salam Dari Sarawak,,


before leaving,,MIss Mak,abah,,adik2,,abg..



last kenangan before leaving,,MIss U

Erm,,
Life must go on..Aku amat bersyukur kerana aku dapat posting coz ramai yang tak posting.,
erm,,
sdh tu,,hanya Allah yang tau,,,
SEkolah yang jauh dari kawasan bandar..
Sapa kate gaji kitaorang yang posting sabah sarawak lebih banyak,,
yap,,
JIKA dia dapat elaun pedalaman, taraf sek P1=500,P2=1000,P3=1500,..
yang apat kawasan pedalaman tu kawasan yang langsung tak de jalan darat,,naik feri 6 jam,,sapan,,lawan jeram n gadai nyawa,,o yang ade jalan darat tapi naik land rover,,
mmg r duit gaji n duit elaun tak terusk kerana tak jumpa bandar pun,,
kalu sek kat aku ni yang sepanjang jalan hanya nampak bukit,trn bukit..ala2 jalan kat gua musang yang tak ade orang 7 jam dari bandar KUching.
yang kelakonya..

from the top of da roof

akuni yang tak pernh tahu life sini cultural shock la,,
subuh 5pg zohor 122,asar 3.40 maghrib 6.20 n isyak 7.30..hahha/.
bgn kul 6 dah cerah,,
kul 630 dah pg sek..
satu lagi yang aku nk gelak srang2..
awal2 pn hjh aiwan (ppd betong) said.sek kat tepi pantai..
aku n mimah pun tarik nafas lega la..
mcm terengganu..
ikan bnyk,,
hhaha..
mane ade,,
tak ade orang jual ikan segar,sume ikan beku..
orng sini tak jual kat kg sendiri,,murahjadi diorng jual bandar,,.sekal ganda dapatnya..
huhu..
nanti aku update lagi,,
DOA aku sume selamat n tabah hati menghadapi dugaan,,
AMIN>>











3 comments:

  zam_jakal

October 31, 2009 at 6:45 PM

wah..di sarawak ye..slamat berjaya cikgu...selamat bertugas...

  EyLa

November 4, 2009 at 11:58 PM

ateh.. miss ya~

  NInA

November 5, 2009 at 1:18 PM

ila hows life?

Related Posts with Thumbnails