kerja

sekarang baru la aku kenal erti kerja,,
erm totally lain ngan study,,but if i have chance, nk come back ke alam study..
erm,,study smpai dapat 1st class lagi senang dari kije kot..
after aku jadi guru ganti kat sek men yang well known kat trg (sek kluster) kawan abh mintak 4 cikgu ganti sek rendah,,yap hepi 1 hal je..
balik awl,,
kul 2 dah ade kat rmh..
erm,,
alkisah aku di sekolah rendah di tepi pantai itu,,wa 2nd day baku dah rase give up,,
aper tak nyer..
my 1st challenge,,ngaja bdk kelas last..darjah 4..
Ya Allah,,
aku akui datang dari diri aku,,
but aku tak dapat control,,
aku ngaja depan dia main suffle kat belakang,,
berlari2..
gaduh2,,
wa,,
nk tercabut ank tekak ni,,
Ya Allah banyak ngat cabaran..
2nd day,,aku buat dunknw,,bukan tak layan but then..tak terlayan..
yap suara aku quit high pitch but then apabila kat crowd,,tenggelam,,same la kat dalam kelas..
erm,,
mcm2 aku dah marah,,tak dengar.
dalam hati,,mmg aku ditakdirkan ngaja sek men,,ade mic..huhu..kalu marah pun diaorang reti bahasa..
sampai de student kelas 4T tu,kater..
"teacher saya tak takut pun ngan teacher,,teacher tak tua mcm cikgu lain,,pastu cikgu sama besar ngan saya"

erm,.

takkan la sbb fizikal aku jadi penghalang,,may b ni 1 of the reason ketinggian main peranan dalam selection cikgu sekarang.

but,,baru seminggu aku duk sini,,ade ketika aku nk gelak sorg2 :)

erM baru skrg kalu dah kijer aku tau sshnya nk dapat duit kan?ingt g dulu,,aku pernh kijer part tym kat kilang baju,,jd tkg jht,,erm,,ssh ngat duk bawah org..

ade sorang bestfwen aku yang ngah praktikal kat kuantan msg aku,..
lbh kurang mcm ni la bunyinyer..
"ateh,aku letih ngat kijer,,leh tak aku jadi suri rmh"..
aku senyum sorg...

hahah..
kerja-kerja..




2 comments:

  JANGtung

June 26, 2009 at 4:25 PM

kerja satu ibadat......
semoga impian tercapai..... :)

  BeRRy

July 1, 2009 at 2:01 PM

hehe..cian kat ateh..
maybe sbb time prakt aritu, ateh ajar bdk yg baik2..
tu yg ateh tekejut kot...

Related Posts with Thumbnails