Nk Kurus?Tampal, Sihat & kurus

Dalam Misi ku nk kahin ni,ye la kurus is ONE of the subject Matter yang paling aku pening,,dalam Keadaan aku yang skt,,nk pergi slim World tak cukup budget n mmg tak leh n g coz i got something in my knee,,nk mkn benda2 mcm jus kesihatan..tak berdaya aku nk menahannya,,yap ssh sbnrnya nk mkn bnda2 tu,,mcm hampas padi n mcm2 la dlm fikiran aku,,

n 1 day aku ternampak kat majalah pengantin,,

n i found the answer..


tampal sihat & kurus...

tak yah nk rasa muntah2..tak yah nk berdiet thn perut...Tampal,sihat n kurus..
tampal kat kaki.,,mlm nk tidor 6-8 jam..esoknya aku berasa sgr n rase kenyang,,seious sekarang tak rase nkmkn nasi,,ye la,,1 x je mkn n kdg2 dah dase kenyang..after hbs sekotak,,i found the miracle,,

aku ade hantar 1 baju pegawai bomba kat tailor n went i went back to pick up baru ni..n aku try la,,baju tu longgar la,the tailor said,,y mkn kurus,,ukuran pinggang aku n punggung mkn mengecil,,yang decreaces2 inch...erm,

aku berperasaan skrang perut ku tak buncit lagi,,tido ok,,,soundly n aku kurang bersin dah,,,

nk citer lagi..1day,,aku pergi fitting baju pengantin,,yap so slim tuan kedai kate n punggung aku fit tak besar,,yap aku ase punggungku mengecil,,aku pun ukur,ye la,,,
erm tak leh cakap la,,huhu..

n sekarang aku pun ade testimoni 2 orang kawan rapat aku,,yap diaorang kater badan mkn ringan n kulit mkn ok,,berat tu confirm trn,,hhuuhu,,

interested do col me by email,,lawat blog dia...perfectslim,,bukan sembarangan syrikat tau,,banyak iklan kat buku pengantin,wanita...

for me,,it is more cheaper than yang ada kat pasaran.,if beli bnyk leh guna harga ahli,,
1 kotak= RM 90..if beli 2 kotak = Rm 75 sekotak (automatk jadi ahli) dalam kotak ade 10 pcs...

ape lagi,,MUrah..SEnang,,Kurus n Sihat,,,
dis wat i snap from the web...

contact-email ninaf802@yahoo.com o drop ur comment o col me: 0145426120

Perfect Slim and Detoxification Patch

Lets discover the secret of how effectively you can

lose weight and keep it off for good.

What is Perfect Slimming and Detoxification Patch

Slimming Patch has become a popular product in Japan, Korea, Taiwan and South East Asia. "PERFECT SLIM" patch are safe and does not cause side effect or allergies. It is made from totally natural tree and bamboo extracts. It is the culmination of centuries of knowledge known to Japanese and has been passed down through the generation.

30 years of continuous research, "PERFECT SLIM' patch addresses the problem of loosing weight effectively without harming your body. It speeds up the metabolic rate and break down fatty tissue. Scientifically proven that the combination of natural minerals and negative ion present in the "PERFECT SLIM" patch works to reduce food craving and lowering your calories. When you apply the "PERFECT SLIM" patch, your body slowly absorbs these elements, increases the metabolism, activates fats burning mechanisms and help you achieve optimum result.

The "PERFECT SLIM" patch best used on the sole of the foot before bed to clean out waste and toxin materials that are expelled with the perspiration and experience better sleep and wake feeling totally refreshed the following morning.

How Does It Works

Perfect Slim and Detox Patch work by circulating toxins through your feet whilst you sleep.Helping to eliminate them before reach the liver thereby relieving your liver of this task and enabling it to continue uninterrupted in its role to maintain the bodies energy requirements by burning stored fat during times of diet so that you maintain good energy level and continued fat burn.

According to Chinese medical knowledge, our human body has over 360 acupuncture points, with more than 60 acupuncture points found on the sole of the foot alone.Toxins and waste was drawn through the points,cleansing,clearing and balancing the system.

PERFECT SLIM and DETOX PATCHES contain natural ingredient that have the unique ability to remove toxins that are released into your bodies circulation when you start to burn your fat cells.Adipose cells are not only found in what is commonly referred to as body fat, they also reside in and around many of our major organs in particular liver. The combination of the ingredients work to eliminate hunger,cravings and symptoms associated with weight loss.It also accelerates your metabolism.

It is important to understand that Perfect Slim and Detox Patches are by no means a miracle weight loss cure. It is up to you to make the committed decision to begin a weight loss program,though Perfect Slim and Detox Patches may also help you kick off this decision.This is because many of us that are currently over weight are likely already suffering from a congested liver that is not supplying the bodies needs effectively ....... leading to weight gain, a sluggish digestive system, chronic fatigue and other adverse health effects ( such as migraines and joint pains ) making motivation extremely difficult.


Bamboo Powder and Wood Vinegar

After many research and development, a breakthrough was discovered bamboo and wood vinegar essence found in various trees has the ability to absorb toxins through acupuncture points located on the sole of the human foot. It has a disinfectant effect in sterilizing the skin.The ester content can easy permeate and bring nutriment to the deep tissue.The acetic acid will soften the skin cuticle and has a wonderful effect for skin care relieving dermatitis, itch, athlete's foot diabetic etc.

Chitin / Chitosan

With the combination of Chitosan it addresses the problem of loosing weight effectively without harming your body.It speeds up the metabolic rate and break down body tissue.Chitosan is a derivative component of crustacean shells.It is known for its powerful and unique absorption abilities.Extensive studies have also proven that it has strong fat binding properties.This enables it to lower LDL.The bad cholesterol by up to 10%.Its properties are so good that it has also been successfully used as weight supplement.

Negative Ions

Negatives ions are odorless, tasteless ans invisible molecules that we inhale in abundance in certain environments ! Think of mountains,waterfalls and beaches.Once they reach out bloodstream,negative ions are believed to produce biochemical reactions that decrease levels of serotonin helping to relieve stress (calming),alleviate depression boost energy increase defense again infection.


As this is a water - soluble it is used in order to absorb moisture from the surroundings.It especially enhances the effect of each component through synergism.

Vitamin C

Vitamin C has antioxidant activity.It also has a biological role as a reducing agent in hydroxylation reactions in the body.Vitamin C aids in absorption of non-heme ion by reducing it to the ferrous state in the stomach.Vitamin C stimulates procollagen synthesis and stimulates alkaline phosphatase.It can prevent the formation of carcinogens in foods and in the gastrointestinal tract.


Minerals are inorganics nutrients.They are essential for development, maintenance and repair of our body.Minerals have a great variety of functions,regardless of the concentration in the body.

Now that you understand how toxin accumulation affects your health.

Are you ready to see how our Perfect Slim And Detox Patch work ???

Removing Toxic Accumulation Through The Feet

Just look at this !

" Seeing is Believing "

Discover this amazing scientific breakthrough in body detoxification

The main effects of Toxin Removal Perfect Slim Patch :

  1. Activates body cells
  2. Help relieve the burden on our immune system
  3. Control appetite
  4. Alleviates minor pains (support blood circulation)
  5. Increase metabolism rate
  6. Reduce uric acid
  7. Reduces swelling (removes excess moisture)
  8. Relieve fatigue on the feet
  9. Remove excess fat and improves sleep
  10. * Remove toxin especially in the liver.

Perfect Slim and Detox Patch by Perfect Infinity works with no special diets or extreme exercise.However,a sensible diet,moderate exercise and drink plenty of water can help you enhance your weight lost results.

This product is ideal for both men and women who want to try and lose weight gradually without too much effort.

beautyliciousshop giVeaway

sekarang inilah kerjaku sehari-hari,,
mane tau ade rezeki..dapat hadiah free..
erm blog walking n jumper,,

Sempena pembukaan kedai online,tokeynya nk buat 1st giveaway,

syarat2 pon tak susah...

1. jadi follower kt blog dia dan blogshop beautyliciousshop

2. copy and paste banner korang kat side bar blog korang

3. link kan entry anda ke blog saya..either 1 (klu dua-dua lagi bagus)

4. Listkan blogshop saya..(senang nk tau winner nanti)

5. tinggalkan permalink di ruang komen

Itu aje syarat2 nyer...mudahkan??Tarikh tutupnyer 19 march 2010 pukul 11.59pm..


bertentang mata..

Trick ni boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dan mana-mana situasi sekalipun, semasa bercakap dengan sesiapa sahaja, masa temuduga, masa buat presentation, masa buat ceramah dan sebagainya…kecuali masa baca blog atau chat, nak eye contact apenye, mouse contact adalah.

Caranya amat mudah, apa yang perlu kita lakukan adalah hanya melihat terus kepada telinga individu yang sedang kita berinteraksi, logiknya paras mata dan telinga kebanyakan manusia normal adalah sama, menyebabkan orang yang kita sedang bercakap merasakan kita sedang merenung mata mereka.

Dan ada soalan tanya kalau perempuan tu pakai tudung, macamana? boleh guna kaedah yang sama juga, cuma kita kena bayangkan kita sedang melihat telinga mereka di sebalik tudung mereka. Mudah bukan, boleh cuba dan rasai keberkesanannya.

p/s: aku tak reti nk brtentang mata dulu,,skrg dah reti,,(praktis ngan dear..ops)

beKal untUk ke Temerloh (acL rehab Program)

sekarang dah erja n o la semua kat sek aham condition aku,,
huhu,,ape yang paling kelako ialah,,sume name aku dalam buku visualisasi aka buku tugasan name aku puan noor fatihah,hahha,,tunang aku cakap sek nk save budget nanti bulan 6 kene tkr plak cik ---> puan,,tapi yang aku nk guling2nya korang tau tak y name aku ade puan..,diaorang tau aku sakit lutut,,jadi diaorng assume aku ni dah tua(ye la orang tua ramai yang sakit lutut)..

kijer pun tak berat maner,,hoping everything ok.,.,
but my rehab,,entahlah,,it is to slow conpare aku tak kijer,,
erm,,aku kene cari alternative baru untuk ganti alat kat fisio..
eg: yang weight n pulley,,da fiso suggest amik stokin n ltk batu dalam dia,,ikat kat kaki,,
try to bend,,yap,,mcm tarik beban kat pulley..
one more things..u need to check suhu n keadaan kaki dulu b4 nk exercise,,if suhu tinggi may b ade flammation kat dalam,,guna cold pad,,iff tak serius guna cold pad..
balik buat fisio,,aku sorang je patient gal kat hsnz..yang tensionnya,,aku ni pemalu la sket nak mintak alat..
mak aku cakap,,ko sorang je yang ganans..gal lain sopan2..jadi dats y ko sorang je patient acl tear kat hsnz,,huhu,,

erm dis is list yang aku bawak bekal kat hospital temerloh..
10 th week n above,,
1)cycling (2 set -1st st 10 min,,just untuk warm p n ycle last 10 min,,maintain rpm,,for me 8090 rpm,,another way u can cycle sampai 140 rpm,3 set dalam masa 10 sec)
2)quadriceps strengtening ( more to weighing,gune pulley n stand)
3)hamstring strengthening
4)balance training (stand 1 leg o gune wover board)
5)2 leh hoping (for me 30 hopes,5 sets,,u can hope setempat ketepi dpn blkg)
6)run in figure 8 n revearse
7)running n walking on trackmil-forward n backward
8)step up n step down
9)stand on 1 leg,,

erm banyak ngat kene wat,,yan penting ken konsisten n rajin,
hoping Allah permudahkan semuanya,,

8th week,,n skrg msk kijer...

erm,,after 2 month,,yap,,alhamdulillah,tu saja yang dapat terucap kat bibir aku.,,
dari bertongkat pakai brace,,pastu jalan limping senget2 spai sumer orang tegur n skrg,yap,,i can walk well,but still to improve my walking skill,
tiap2 minggu perg fisio,,kira mcm glamer lak,,hahah,
ye la im he only one patient acl rehab gal kat situ berbanding dengan 11orang lelaki,,yap,,masing2 dengan improvemnt masing2,,if kita thn n rajin.we can cepat sembuh,wa tak nk dah aku masuk biik bedah,,weight kaki aku ni,,dah serik aku masuk hospital,
so aftr all 8th week,
i can run,,i can jump..wa,,mcm dapat kaki baru,,
tq to esp my miss fisio,,cik fiza n en zul n all staff kat fisio hsnz.,erm,week depan dat tkr fisio kat temerloh..
but banyak yang kene buat,,
en zul dah listkan samapi sepuluh,,nanti ak update ek..hp dah berbunyi2..ye kejap en tunang,,

StIll searChing For V present?

Valentines comes again,,taun ni plak cuti raya cina plak,,tapi jgnla berlebih menyambutnya,,kalu kita tgk paper n tv banyak maksiat yang berlaku,,moga2 kita menjauhinya,,

tym ngah mc mode+fever ni hanya ngan mengadap laptop,,im searching love cards,,,suker sangat kad yang tantek2 n comel2..
tiba2 terjatuh kat satu web nih..kad tantek,,o handmade cards
cikaisya ni ngah celebrate 1st anv dia punyer blog n wanna let go barang tantek,,jom tgk
blog nyer

kata orang,,beuty lies behinds its beholder..mataorang tak sama-sama,,n ssh nk ada pendapat yang sama pada kreativiti seseorang..
pernah dulu aku kene condem ngan my artwork by my collegue.,tapi apa yang aku pgg,,sorg yang kritik seribu yang memuji..huhu,dis wish is also dedicate to all cute lovers n handmade makers..

antara yang menarik hati kat blog nya ialah,,,

bg aku simple but meaningless..buat hati aku cair tgk card yang tantek n ade kate2 yang best2

huhu,,kalu ikutkan hati nk wat kad kawen yang handmade tapi,,huhu,,out of my budget..

erm,,suke kad comel tuh..


huhu,,aku yang malas nk update,,soory....tenet asyik tak clear,,

4th week.
itis my first tym jumper fisio..after sbln aku est kat rmh..yela,,tym tu fisio tak ckp,aku start ngan my fisio..
at da 1st meet ngan cik fisio..i just can bend 50 deg,,yap it is too little,,kene ukur diameter hamstring,patela n my calf..
aku kene banyak belaja bend n kuatkan otot quad
wat i have to do
1.static quad
2.assisted knee bending
3.straight leg raise
4.heel raise
5.1/3 squad
6.step up n down..

after aku wat exercise,,aku leh bend 90 deg,,alhamdulillah,,yang pastu tugas aku plak wat exercise kat rmh..

5th week

dis week i drive myself pergi fisio,,basically it is da same..but aku tambah ngan cycling 2 min rpm stable sampai 70 rpm,,then luruskan kaki,,aku smbung buat kat rmh,,

6th week
dis week i do 3 tyms per week,,yap kuat skit,,yang mcm doc suruh,,starting dis week aku buat hydroteraphy.,,suhu kolam dalam 33 c,,mcm uhu bdn kita,,act it is to improve the blood circulation..tambahan,,yap dalam kolam kita akan add strengthening,,yap lawan current air and buyoncy air,erm,,the result kaki leh bend 126 deg n muscl power increase,,aku plak pinjam bycle kat rmh,,yap 20 min,2x sehari,,

pray Me mkn kuat thn skt n kuat smgat,,

Hepi bday syg..

kepada en tunang yang tengah dengarbos bersyarah kat depan,,
wanna wish u hepi besday to u,,walaupun dah tua tapi saya tetap syg kamoo..ala s others said,,ermm tgk muka mcm umur 18 :^ tak puas hati!!!!,,
dis is ur 1st bday yang kita sambut samer2 taun2 depan..moga aper yang didreamkan tercapai
panjang umur murah rezeki,,god bless u amin,..syg,im soory nothing much i can do 2 surprise u dalam kedaan mcm ni..kaki cepat la baik,,nk kawen dah ni..tq to ariha from farn-me Cupcakes house..tu intro nk cuba fondant cc..nnti nk tempah untuk kawen plak...
sambut kat port feveret,,tepi pantai..

cc-rase syg plak nk mkn,,

en tunang n me

enterprame kat bday cc ngan by

New BLOG..blog Kawen:)

huhu..aku buat blog baru,,
blog nk MISI MENANTI HARI,huhu..gediks,,
kongsi rase,,persiapan n review tentang majlis org lain..
enjoy ur reading :)

3rd Week..

28 Dis 2009..
ive my 1st meet with doc pakarku..
erm tak dapat jumpa dia..just jumper mdm jer..
er wat mdm said...
A?u havent go to the fisio?
sepatutnya right after discharge..2 hari tu dah pg,,skrg dah phase ke beraper dah..dah banyk dah buat,,dah cycling..

erm da doc yang tulis summary discharge yang kene tulis..aku n family plak beranggapan,,oo doc suh ligamen yang baru buat ok dulu,,erm,,

p/s:moral of da stor,,it is ok if u jadi mulut becok sket..tanya itu n ini..tak jadi mcm ni n kepada semua,,we have to master what we do,,doc ker cikgu ker..ini akan menyusahkan orang lain..

so far kaki aku tak banyak sngt perkembangan..aku leh bend sikit,,aku dah leh jalan without tongkat n brace,,tu jer,,
aku try cari bhn kat tenet,,tapi yang aku dapt ciput ngat info,,semua bertindan n banyak version,,aku try,,tapi skt je.
yang doc ajar campur yang aku cari,,
1.ankle palm
2.streching kakiyang lurus
3.assisted ROM

at least aku dah leh wat kije rmh n tlg mak..

New..ACL REhab diaries..

Salam semua,,dah lama tak update blog..nk cheer u skit blog aku yang sudah lame kutinggalkan ini,,
from now on,,disamping taipan aku yang mengarut,,aku nk selitkan aku punyer acl rehabilitation diaries,,Y?
1.wanna share my experience
2.jarang kat msia ni ade blog rujukan untuk acl
3.tak nk apa yang berlaku kat aku berulang kembali,,

dis is satu blog acl recon yang aku selalu update

Y ACL surgery?

act aku dah lama suffer dari sakit ni..yap im not an atheleteyang wakil msia o negeri,,aku cumala atlit biasa..tym ni aku kene sumer perli aku,,biarlah..aku just main handball,,factor2 aku leh jatuh acam tuh because aku aktif sgt guna kaki,,kawad,olahraga,lompat jauh..n main handball..1st tym jatuh tym aku F4 tym main handball.,,kaki aku static n aku pusing badan,ade bunyi plop,,after dat aku g mengurut,,kaki aku ats my mistake.after tuh aku refer doc,,doc yang sengal n serabai itu suh aku pg fisio..setahun gak la,,pastu aku behenti g fisio,masuk matrik,,i refer to the doc again,,untuk dapat light work nyer aproval,dia pun bising hal2 membabitkan lutut yag unstble must b handle by doc pakar..after examine kaki aku,,then situ la titik permulaan doc aku jumper MR md ROs,,specialist doc..act doc dah bnyk x suh aku wat opeartion,,
Y aku tak nk buat..
1.Aku ambil mdah n ak rase lh thn skt nih,,
2.aku ta nk nyusahkan sesaper kalu skt n operation ni banyarsendiri,,
3.aku tak nk tanguh belajar,,

Then,,aku hol n hold sampai la one day,,aku yang gatal dah lamer ak main,,aku jatuh,,ajar student(tym aku jd coach bola jaring tak pulak jatuh),,aku jatuh,n..kesakitan itu amat terasa..aku yag malas mkn ubt ni terpaksa telan ubat,,
last2 doc pun cakap,,fatihah,dis is my last nasihat,,nothing can change unless u do da operation..wpun guna cara kampung,,it is usless..im sure 99% it ll success n 9 bln awak leh recover..

after surfing banyk2..n know well about the procedure,aku pun decide,,erm,,
wat will doc do?

first doc akn tebuk lubang kat lutut untuk scope,,doc said confirm acl aku tear..
patu doc akan graft acl yang lame n amik pcl ltk depan,,lekatkan dengan skru,,ya dalm lutut ni ade 2 skru..but it can degredable..6 bln hancur la,,

ngri lak rase,,huhu..tgk r kat yutube nih,,

after get da full support,,aku pu decide..jadi 30 admit hospital n 2 hb buat,,huh.

Related Posts with Thumbnails